Renzo Candido portretteert Leidse kleurmakers

Renzo Candido is bijna klaar met ‘Kleurmakers’. De fotograaf werkte ruim een jaar aan het kunstproject, waarin hij meer dan vijftig Leidenaren vastlegde op de gevoelige plaat. De mensen die Candido koos om te portretteren voegen allemaal iets creatiefs toe aan de stad en zijn op die manier de kleurmakers van het Leidse leven. De foto’s zullen getoond worden op een expositie, maar Candido wil ze ook uitgeven in een boek. Momenteel zamelt hij via de website Voordekunst geld in om dit te kunnen realiseren. Als hij een bedrag van 5.500 euro bij elkaar haalt, zullen er 500 exemplaren van het boek worden gedrukt, die gegeven zullen worden aan de donateurs. Als hij over het bedrag heen gaat, zullen er meer boeken worden gedrukt. Momenteel is het basisbedrag al bijna behaald.

Willem de Gelder in gesprek met Renzo Candido over zijn project Kleurmakers, de komende expositie en het boek.

Onder de gekozen kleurmakers zitten bijvoorbeeld muzikanten en schilders, maar bijvoorbeeld ook Jan-Jaap de Haan, de Leidse wethouder van cultuur, en Chris de Waard, de founding father van Sleutelstad. Alle foto’s zijn te vinden op de website van Renzo Candido.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×