Zoeterwoude begint met startersleningen

Starters op de Zoeterwoudese woningmarkt kunnen vanaf 2013 in aanmerking komen voor een starterslening van maximaal 30.000 euro. Daarmee wil de gemeente ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om een woning in het dorp te financieren. Voor de startersleningen trekt de gemeente 270.000 euro uit voor de komende drie jaar. Alleen starters tussen de 21 en 25 jaar komen ervoor in aanmerking. De lening geldt voor woningen tot 190.000 euro.

Wethouder Ates hoopt dat meer mensen in Zoeterwoude kunnen blijven wonen nu de gemeente ze een financieel zetje in de rug gaat geven.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline