(Foto: PR gemeente Leiden)

Jonge Leidse helden krijgen lintjes

Voor de tweede keer beloonde de gemeente Leiden haar jonge helden met jeugdlintjes. Acht jongeren kregen van wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Welzijn en Zorg) deze onderscheiding voor hun inzet voor de Leidse samenleving. Ook werden er dit jaar twee groepsawards uitgereikt. “Met de jeugdlintjes willen we laten zien hoe trots we op deze kinderen zijn,” zei Roos van Gelderen bij de uitreikingafgelopen vrijdag in het Kinderrechtenhuis. “k hoop dat ze een voorbeeld zijn voor andere jongeren.”

De Leidse Helden 2012 zijn:
Joost Kooistra en Demi Macville van het Da Vinci College die brugklassers op hun school begeleiden en ondersteunen. Zij kwamen als beste naar voren in een leerlingen enquête.
Nouman Eddarazi maakt vrijwillig een aantal avonden per week schoon in de moskee en tijdens de Ramadan zette hij zich iedere dag in als verkeersregelaar.
Sterre van Drunick hielp deze zomer met het opknappen van een weeshuis in Buffalo City voor het project Keys for Kids. Nu ze terug is in Nederland blijft ze zich inzetten voor dit goede doel.
Anne Mastenbroek en Shakira Huerta zijn actief in de Jongerenraad van Cardea Jeugdzorg.
Thom Witteman heeft zaterdag 13 oktober een vrouw en een hond uit het water gered.
Gabrielle Verbeek heeft zich het afgelopen jaar ingezet om een disco te organiseren voor jongeren met een lichamelijke beperking. Disco Zonder Drempel is een groot succes.
Dit jaar kregen jongeren die zich inzetten voor Sport en Jongerenwerk en jongeren van TOS (Thuis Op Straat) een groepsaward. 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×