Woningoverval voorkomen dankzij alerte buurtbewoners

Dankzij alerte buurtbewoners heeft de politie vrijdag waarschijnlijk een woningoverval kunnen voorkomen. Rond 12.00 uur kreeg de politie meldingen over een man in oranje TNT-kleding die aanbelde bij meerdere huizen aan de Broekhorst. Deze man werd gevolgd door twee anderen. Eén van de melders zag even later dat de drie mannen in een auto stapten, waarin nog een vierde man zat. Hij gaf de gegevens van de wagen aan de politie door. Agenten zagen de auto rijden en hielden hem op de hoek van de Broekhorst met de Havikshorst aan om de mannen te controleren. Het bleek te gaan om twee Leidenaars van 23 en 25 jaar, een Voorschotenaar van 25 en een Hagenaar van 38. De Voorschotenaar zag niets in zo’n controle en rende weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. In de auto lagen spullen die bij een overval gebruikt kunnen worden, zoals een nepvuurwapen. De politie vermoedt dat het viertal van plan was een woning te overvallen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×