Bakker: 'De Wit dwong tegen belofte in 35 peuters te verkassen'

Stephanie Bakker (GroenLinks) is boos op wethouder De Wit (Onderwijs) vanwege de wijze waarop hij een financierings-experiment van vijf van de 23 peuterspeelzalen in Leiden uitvoert. De wethouder wil de financiering niet meer via de gemeente laten lopen, maar via een tegemoetkoming van de belastingdienst. Volgens Bakker heeft dat tot gevolg gehad dat niet-werkende ouders hun kind van de peuterspeelzaal moesten halen. Zij kregen bij hun vaste stek in het kader van het experiment immers geen financiering meer via de gemeente en werden verzocht om hun peuter elders onder te brengen; op een peuterspeelzaal waar de gemeente het verblijf van de peuter nog wel vergoedde. De ‘verhuizing’ van de peuters is tegen concrete beloften van de wethouder in die eerder dit jaar Bakker beloofde te streven naar een goede overgangsregeling. “Die is er dus niet”, aldus Bakker. “En daarom ben ik boos.” Zij voorspelt dan ook een ‘roerig’ treffen met de wethouder, vanavond in het stadhuis. 

Erratum: tot donderdag 07:28 stond in de kop en het artikel abusievelijk wethouder Van Gelderen in plaats van wethouder De Wit. Onze excuses voor de persoonsverwisseling. 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×