Broodje kebab is geen broodje poep, want dat is broodje aap

De Consumentenbond waarschuwde nog: eet met verminderde weerstand geen broodje kebab! Levensgevaarlijk! De bond trof op 5 van de 49 onderzochte broodjes bacterien aan, waaronder ‘poepbacterien’. Vincent Frequin en Rosa Marijnen (Journalistiek en Nieuwe Media) onderzochten de claim van de Consumentenbond en stuitten bij de bond op een dichte deur. ‘Ze waren niet van plan ons de data waaruit ze de conclusie van de ongezonde broodjes trokken, te geven.’ Terwijl het onderzoek van de Consumentenbond nu juist was bedoeld om de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), controleur van alles wat wij tot ons nemen, tot meer openheid te dwingen. 

De autoriteit hield volgens de bond informatie achter waarmee consumenten nog betere keuzes waar wel en waar niet te eten, kunnen maken. Hypocriet? Frequin: ‘De bond zei dat het niet hun taak is om hun gegevens te openbaren.’ Overigens valt het reuze mee met de ongezondheid van de broodjes kebab. Volgens bijzonder hoogleraar Ivan Wolffers (Universiteit van Amsterdam): ‘Het klinkt onfris, maar in het echt valt het mee. Hier wordt niemand ziek van, die bacterie hebben we allemaal. Zwakkeren kunnen altijd wel iets oplopen omdat zij nu eenmaal minder weerstand hebben.’ U kunt dus gerust een broodje kebab nuttigen. 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×