Bewonersinitiatief voor glasvezelkabel Oegstgeest

Het bewonersinitiatief ‘Oegstglasvezel’ wil dat elk huis of bedrijf in Oegstgeest zo snel mogelijk over een glasvezelaansluiting beschikken. Ook zonder dit initiatief zal uiteindelijk in het dorp glasvezel worden aangelegd van deur tot deur, maar deze groep vrijwilligers wil dit proces versnellen. Daarvoor heeft het bewonersinitiatief wel de goedkeuring nodig van 30 procent van de eigenaren en huurders van panden in Oegstgeest. Tot en met 28 december 2012 worden via deze website interesseverklaringen verzameld.

In Nieuws071 met Willem de Gelder vertelde Lukas Teijema over zijn initiatief.

Oegstglasvezel doet op vrijwillige basis onderzoek naar welke voorzieningen de dorpsbewoners nodig hebben om van internet, televisie en telefoon via glasvezel te kunnen genieten. Tegen materiaalkosten zouden deze voorzieningen dan in huis worden gemonteerd door vrijwilligers. Op dit moment kunnen deze diensten nog niet actief aangeboden worden doordat Oegstglasvezel nog te weinig mensen heeft die deze diensten snel kunnen leveren. De groep bewoners zoekt dan ook nog vrijwilligers.

Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×