De SP ïn Leiden zamelt, in het kader van de landelijke actie 'Kind van de rekening', kinderschoenen in om de toenemde kinderarmoede onder de aandacht te brengen.

SP zet schoenen tegen Leidse kinderarmoede

Veel kinderschoenen worden deze week door Sinterklaas gevuld met allerlei snoepgoed. De SP wil echter aandacht voor de vele schoenen die deze winter leeg blijven. Hiervoor verzamelt de Leidse afdeling van de SP honderden kinderschoenen, dit in het kader van de landelijke SP-actie ‘Kind van de rekening’. Op 1 december worden deze lege schoentjes aangeboden aan wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn). Deze schoenen vormen volgens de SP hét symbool voor kinderen die opgroeien in armoede. De partij wil dat het college van B&W er bij het Rijk op aandringt een plan te maken om de armoede onder kinderen in Leiden en de rest van Nederland op te lossen.

De SP wil aandacht voor het grote aantal kinderen in Leiden dat opgroeit in armoede. Ondanks de crisis zijn wij een rijke stad, aldus de Socialistische Partij. De partij ziet graag dat er eerlijker gedeeld wordt, zodat er in de toekomst geen kinderschoen meer leeg hoeft te staan. De SP wil niet dat kinderen de rekening krijgen van de crisis.

In Nieuws071 met Willem de Geldervertelde SP-raadslid Eva de Bakker over kinderarmoede in Leiden en hoe deze actie daarbij kan helpen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×