De ijsbaan die vanaf aanstaande maandag in de Nieuwe Rijn zou worden neergelegd, komt er niet. Vandaag stelde de kortgedingrechter Rederij Groenen in het gelijk. De vergunning voor de ijsbaan is geschorst. (Foto: Velvet).

Rederij Rembrandt wint kort geding: Geen IJsbaan op Nieuwe Rijn

Er komt dit jaar geen ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Afgelopen middag heeft de rechter Paul Groenen van Rederij Rembrandt in het gelijk gesteld. Die had een kort geding aangespannen tegen de evenementenvergunning voor de ijsbaan, omdat zijn bedrijf schade zou leiden als de Nieuwe Rijn niet doorvaarbaar is voor zijn rondvaartboten.

De ijsbaan zou vanaf aanstaande maandag worden opgebouwd en eind volgende week open gaan. De gemeente en Centrummanagement laten weten zich gezamenlijk op de uitspraak en de consequenties ervan te beraden.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×