Net als vorig jaar kan er vanaf eind volgende week toch geschaatst worden op de Nieuwe Rijn. (Archieffoto: Chris de Waard).

Bezwaren Rederij Rembrandt afgekocht: IJsbaan gaat door

De ijsbaan op de Nieuwe Rijn komt er toch. Vandaag hebben de gemeente Leiden en het Centrummanagement Leiden overeenstemming bereikt met Rederij Rembrandt. Sonja Bierenbroodspot van de rederij meldt dat er nu ‘goede afspraken’ zijn gemaakt. Welke dat zijn, wil ze niet zeggen. De gemeente laat weten dat ‘de drie partijen elkaars belangen erkennen en begrip hebben voor elkaars standpunt’. Rembrandt heeft de bezwaren tegen de ijsbaan ingetrokken. In ruil daarvoor betaalt de gemeente aan de rederij een geldbedrag. Om hoeveel geld het gaat wil een woordvoerder van de gemeente niet zeggen: “Die geheimhouding is onderdeel van de afspraken die met Rembrandt zijn gemaakt.” Naast geld krijgt de reder ook een aanlegplek naast de ijsbaan. Bierenbroodspot ontkent overigens ten stelligste dat er financiële afspraken zijn gemaakt.

Rembrandt had een goede onderhandelingspositie nadat de rechter de rederij gisteren in het gelijk stelde in de rechtzaak die Rembrandt had aangespannen tegen de vergunning voor de ijsbaan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×