(Foto: Wendy Dallinga)

Studenten leren branden blussen bij brandweerkazerne Noord

Studentenhuisvester SLS wonen organiseerde vandaag een veiligheidstraining voor studenten. In de brandweerkazerne Noord in Leiden leerden studenten hoe ze moeten handelen in geval van brand. Ook kregen ze tips wat ze kunnen doen om brand en inbraak te voorkomen. Elk jaar organiseert SLS met behulp van brandpreventiefunctionarissen en de politie deze training.

Gerline van der Giessen ging naar de veiligheidstraining en maakte bovenstaande reportage.

Peter Mulder, medewerker van SLS Wonen, organiseert deze training al 12 jaar. “Wij zijn de enige studentenhuisvester in Nederland die aandacht besteedt aan brandpreventie in studentenhuizen.”, aldus Mulder.

SLS Wonen werkt samen met de politie, Brandweer Leiden en Fire Control (leverancier blusmiddelen). Tijdens deze jaarlijkse training geven brandpreventiefunctionarissen en de politie alle in dat jaar nieuw aangestelde studentbeheerders een veiligheidstraining. Elk pand van SLS Wonen heeft een studentbeheerder. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor medebewoners en voor SLS Wonen, onder andere over brandveiligheid. Dit jaar nemen ongeveer 60 studentbeheerders deel.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×