Lunchconcert Pianoduo Irene Wiekhart & Ben Hurrelbrinck

Aanstaande donderdag wordt het Lunchconcert van BplusC verzorgd door het Pianoduo Irene Wiekhart & Ben Hurrelbrinck. Op het programma staan de Legendes opus 59 van Antonin Dvorák. Deze cyclus bestaat uit tien bijzonder mooie  stukken voor piano à quatre mains. Het concert begint om 12.45 uur en vindt wederom plaats in de Kapelzaal aan de Oude Vest. Kaarten kosten €4. Dvorák schreef zijn Legendes voor piano vierhandig in de maanden februari en maart van het jaar 1881. Hij droeg de cyclus op aan de destijds bekende muziekcriticus Eduard Hanslick die
grote waardering voor dit werk had. Direct na de publicatie van de Legendes door uitgever Simrock maakte Dvorák ook een orkest-versie van deze compositie. Irene Wiekhart en Ben Hurrelbrinck hebben de Legendes in de versie voor piano à quatre mains op cd gezet. Er is na afloop van het lunchconcert gelegenheid deze cd te kopen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×