Fantastische kerstmuziek uit de 17e eeuw te horen in Voorschoten

Ensemble Commusicare brengt een bijzonder kerstconcert ten gehore in Voorschoten op zondag 16 december 2012 om 15.30 uur in Oud Woelwijck. Zij spelen kerstmuziek uit de zeventiende eeuw. In de muziek van de Renaissance was veel voorgeschreven en gestructureerd. Componisten zoals Dietrich Buxtehude(1637-1707), Johann Jakob Froberger (1616-1667), Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1704) en Johann Heinrich Schmelzer (1623-1680) voelden dat dit keurslijf moest worden afgeworpen. De Stylus Phantasticus, ofwel de Fantastische Stijl, liet de componist en uitvoerende meer vrijheid in melodie, opbouw en tempo en creëerde ruimte voor improvisatie en persoonlijkheid. De toegankelijke en tegelijkertijd virtuoze composities van deze vertegenwoordigers van de Fantastische Stijl vormen, samen met bewerkingen van werk van Michael Praetorius (1571-1621), een ‘fantastisch’ kerstconcert van het Ensemble Commusicare.

Het Duits/Italiaans Ensemble Commusicare werd in 2009 opgericht door drie studenten van het Haags Conservatorium en bestaat uit Annegret Hoffmann (viool), Heidi Gröger (viola da gamba) en Lorenzo Feder (klavecimbel). Deze dubbeltalenten zijn naast musici ook muziektheoretische onderzoekers. Ze gebruiken de kracht en rijkdom van de klankkleur van hun instrumenten om het kerstverhaal te vertellen. Met hun bijzondere aanpak veroveren zij de podia van de oude muziek.

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×