D66 Leiden: Ambtenaren terug naar school

Geen dure stadhuistoren bij het station, maar de Leidse ambtenaren onderbrengen in schoolgebouwen. Met dat plan gaat D66 Leiden vandaag de boer op. Nu de gemeente op zoek is naar de beste manier om de Leidse ambtenaren vanaf 2020 te huisvesten, wil D66 dat daarbij in ieder geval ook wordt gesproken met partners in de stad die met leegstand kampen. In het ROC-gebouw bij station Leiden Lammenschans staat bijvoorbeeld een gedeelte leeg en ook bij Leiden Centraal verrijst nog een onderwijskolos voor het ROC.

Nu uit het rapport over onderwijsinstelling Amarantis ook ROC Leiden wordt genoemd als een van de onderwijsinstellingen die in financieel zwaar weer verkeert, lijkt het D66 een prima idee als het college daar eens op de koffie gaat om uit te zoeken hoeveel vierkante meter er leegstaat. Net als het ROC wil de gemeente graag dat de ambtenaren aan het werk kunnen in de buurt van OV-knooppunten, dus daar is al een match.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×