IJshal lijkt gered: politiek wil vier miljoen

Gisteren konden we melden dat de VVD, PvdA en SP extra geld willen regelen voor de ijshal aan de Vondellaan. In plaats van de 1,5 miljoen die sportwethouder De Wit beschikbaar wil stellen, wilden de drie partijen er vier miljoen van maken. Dat is het bedrag dat nodig is om het al gemaakte renovatieplan uit te voeren. Vandaag schaarde ook het CDA zich achter de plannen en lijkt ook D66 er wel voor te voelen. Die partij twijfelt alleen aan de voorgestelde dekking. Die bestaat uit een bezuiniging op personeelskosten bij het Sportbedrijf Leiden.

Er is nu dus een meerderheid in de Leidse gemeenteraad die het complete bedrag op tafel wil leggen om de hal op te knappen. Een beetje pijn doet dat wel. Die hal is namelijk eigendom van een particuliere belegger die zijn hal nu op kosten van de gemeenschap opgeknapt ziet worden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×