Science Café over Maya cultuur

Het Science Café Leiden staat volgende week dinsdag in het teken van de Maya cultuur. Vrijwel iedereen heeft van de Maya gehoord, door film, tv of museum en de vermeende einde der tijden voorspelling. Binnen deze cultuur die zich al voor 500 v.Chr. begon te ontwikkelen, speelt de kalender een hele grote rol. Lange tijd werden de Maya zelfs gezien als een volk wat volledig geobsedeerd was door de hemellichamen en volledig was afgesloten van de aardse problematiek. Ze werden gezien als echte “Stargazers”. Archeologische ontdekkingen, de vertaling van oude Maya teksten en simpelweg praten met de hedendaagse Maya bevolking laten echter een heel ander beeld zien. In zijn lezing zal Ludo Snijders dinsdag laten zien hoe de verschillende kalenders van de Maya samenwerken en welke rol zij speelden en nog steeds spelen in de Maya cultuur. Ludo Snijders RMA is werkzaam aan de Universiteit van Leiden. De muziek zal deze avond verzorgd worden door Phoenix Lights – een akoestisch duo uit Leiden: Sandra Zovko (toetsen/backings/songwriting) en Charlotte van Veen (lead vocals/songwriting). Het Science Café vindt plaats in Theatercafé Scheltema en begint om 19.45 uur met muziek. De lezing start om 20.00 uur. De toegang is vrij. Meer informatie staat op www.sciencecafeleiden.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×