Realisatie eengezinswoningen in Meerburg

Portaal gaat in Meerburg eengezinswoningen realiseren. De corporatie heeft besloten 68 beneden en bovenwoningen aan de Meerburgerkade, Amstelstraat en Leedestraat te vervangen door minstens 35 eengezinswoningen. Of de huidige huizen tegen de vlakte gaan of worden omgebouwd, kan de corporatie nog niet zeggen. Het college heeft op 20 november een kennisnemingsbesluit genomen. Ook de bewoners zijn op de hoogte gebracht. Portaal heeft voorafgaand aan het besluit om eengezinswoningen te realiseren, een aantal onderzoeken laten doen. Daaruit bleek dat de woningen in hun huidige vorm niet toekomstbestendig zijn. Ook bleek het niet mogelijk om de situatie met behulp van een kleine renovatie te verbeteren. Met name de indeling en technische kwaliteit van de huizen, laten te wensen over. Zo zijn ze slecht geïsoleerd, zijn veel voorzieningen verouderd en zijn ze te klein. Ook veel bewoners geven aan dat zij de woonkwaliteit te kort vinden schieten. Portaal hoopt in april 2014 met de werkzaamheden te starten. De bewoners krijgen ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe woning en een verhuiskostenvergoeding. Daarnaast krijgen zij met voorrang de mogelijkheid om in de nieuwe huizen terug te keren, ongeacht de huishoudensgrootte.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×