Week van de Klassieken in teken van ‘Theater’

De zesde Week van de Klassieken, die plaatsvindt van 7 tot en met 15 maart, staat in het teken van het klassieke Griekse theater. Het Allard Pierson Museum, het Nederlands Klassiek Verbond, het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar organiseren tientallen activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met het theater van de Griekse wereld. De Week begint bij Oudheden met de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz voor classici. Daar opent dan ook de tentoonstelling `Couperus en de Oudheid’. Bij het Allard Pierson Museum staan een `Do It Yourself Theatertour’, lezingen en kinderworkshops op het programma . Tresoar laat het antieke theater zien in de tentoonstelling `Klassiek theater’ in Fryslân, met oude boeken en handschriften uit eigen collectie. Verder zijn er tijdens de Week in het hele land lezingen, rondleidingen en theatervoorstellingen, die deels gratis te bezoeke zijn. De Week wordt afgesloten met een feestelijke lezingenavond van het Nederlands Klassiek Verbond in Leiden, en de uitreiking van de NKV Prijs. Meer informatie over de activiteiten en het gratis e-book `De Kikkers’ van Aristophanes staat op www.weekvandeklassieken.nl. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×