Regio houdt jongeren bij de les

Onder de noemer ‘Dat houdt je bij de les!’ presenteerde de Leidse wethouder Frank de Wit (Onderwijs) gisteren enkele maatregelen om vroegtijdig schoolverlaten in de regio Holland Rijnland tegen te gaan. De komende drie jaar gaan scholen en gemeenten onder andere inzetten op begeleiding op maat en het kiezen van de juiste studie. Gisteren vond de aftrap van het project plaats in de Leidse Instrumentmaker School. Onlangs sloten de regio en de overheid een covenant om vroegtijg schoolverlaten terug te dringen, waardoor er nu extra geld beschikbaar is. Het tegen gaan van schoolverlaten is belangrijk omdat er in de toekomst een tekort wordt verwacht aan goed opgeleid personeel. De afgelopen jaren voerde scholen, gemeenten en overheden al een gemeenschappelijk beleid in de regio, wat zijn vluchten afwierp: in de Leidse regio en de regio Duin- en Bollenstreek daalde het aantal schoolverlaters zonder diploma met 37%. Het project ‘Dat houdt je bij de les!’ is een voorzetting van het beleid. Het project wordt geleid door het ROC Leiden, in samenwerking met het Regionaal Bureau Leerplicht van Holland Rijnland.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×