Hoge bedragen extra onderzoeken Raad 'indicator van wantrouwen' in B&W-informatie

De Raad moet meer vertrouwen hebben in de informatie die Burgemeester & Wethouders verschaffen, vindt VVD-raadslid Greetje van Gruting. Bij veel besluitvormingsprocessen wil de Raad extra onderzoek naar risico’s laten doen en die onderzoeken zijn niet gratis. Zo besteedde de Raad 57.000 euro aan extra onderzoek naar een onafhankelijke taxatie van panden aan het Vrouwenkerkplein en maar liefst 25.000 euro aan onderzoek voor besluitvorming rond de ligplaats van een vervallen woonboot. De bedragen zijn volgens Van Gruting ‘indicatoren’ van een cultuur van wantrouwen tussen Raad en B&W. De VVD is het dan ook niet eens met de extra onderzoeken en zal zich weerhouden van aanvragen om B&W-besluiten nog eens extra tegen het licht te houden, aldus Van Gruting. 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×