Sterftecijfer Rijnland Ziekenhuis onder het landelijke gemiddelde

Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp heeft over de periode 2009-2011 een sterftecijfer behaald van 81. Het ziekenhuis zit hiermee onder het landelijk gemiddelde waarvan het cijfer op 100 wordt gezet. In de periode overleden slechts 291 patiënten op een totaal van 18.500 klinische opnamen. De Hospital Standardized Mortality Ratio (HSMR) wordt uitgedrukt in een getal dat de verhouding weergeeft tussen dat van het ziekenhuis en het landelijk gemiddelde. Voor alleen het jaar 2011 lag het sterftecijfer nog lager, namelijk 76.

Deze gestandaardiseerde cijfers werden bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek die voor elk ziekenhuis het cijfer berekent. Het cijfer komt tot stand met een rekensysteem dat rekening houdt met verschillende factoren die van invloed zijn op ziekenhuissterfte, zoals leeftijd, geslacht, comorbiditeit, acute opname, enz. Ziekenhuizen mogen volgens HSMR zelf bepalen of ze deze cijfers openbaar maken of niet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×