PvdA: betaald parkeren in Transvaal

De PvdA dient volgende week samen met GroenLinks en de SP een motie in om in heel Transvaal (een vorm van) betaald parkeren in te voeren. In verband met de opening van de Morspoortgarage in het gebied Transvaal 1, werd in dat deel van de wijk onlangs betaald parkeren ingevoerd. De gemeente wilde zo wildparkeren in de omliggende straten voorkomen. Dat lukte weliswaar, maar de wildarkeerders zoeken sindsdien een gratis plekje in het naastgelegen Transvaal 2. De buurt klaagt steen en been over het gebrek aan parkeerplaatsen voor bewoners.

Duoraadslid Gijs Holla van de PvdA neemt het initiatief voor een voorstel voor de invoering van betaald parkeren in Transvaal 2 en blauwe zones in Transvaal 3. GroenLinks en de SP heeft hij al mee.

Gisteravond gingen raadsleden van verschillende partijen op werkbezoek in de wijk en zagen met eigen ogen hoe groot de problemen er zijn. De bewoners smeken om de invoering van betaald parkeren en die wens wordt dus mogelijk gehonoreerd. Wethouder Robert Strijk staat er positief tegenover en gaat het bespreken in het college. Daar zijn coalitiepartijen VVD en CDA geen voorstander van het invoeren van het betaald parkeren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×