ROC Leiden kan leren van rapport over Amarantis

ROC Leiden kan lering trekken uit wat er mis ging bij collega-onderwijsinstelling Amarantis. Dat zegt Jeroen Knigge, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Leiden. “Als bestuur moet je luisteren naar tegenspraak van de ondernemingsraad en het management. Dat luisteren naar kritische geluiden is in het verleden niet altijd goed gedaan.”

Jeroen Knigge denkt dat ook het ROC Leiden kan leren van het rapport over Amarantis.

Onlangs publiceerde Commissie De Wit een rapport naar aanleiding van financiĆ«le problemen bij Amarantis. De scholengemeenschap biedt voortgezet onderwijs en mbo-opleidingen aan in Amsterdam, Zaanstad, Almere, Utrecht en Amersfoort. In het rapport concludeerde de commissie dat zowel het bestuur als het toezicht faalde. “We komen ook wel eens in het nieuws met betrekking tot onze financiĆ«le situatie, maar zulke praktijken als bij Amarantis spelen bij ons in Leiden niet”, zegt Knigge.

Hij gaat in gesprek met de ondernemingsraad om het rapport te evalueren. Knigge hoopt dat de verantwoordelijkheden van zowel de OR als het bestuur extra onder de aandacht worden gebracht binnen de onderwijsinstelling.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×