De bultrug Johannes, die van woensdag tot zondag levend op een zandplaat bij Texel lag.

Deskundigen van Naturalis doen sectie bultrug

Het skelet van Johannes, de bultrug die afgelopen woensdag aanspoelde op zandplaat De Razende Bol bij Texel, zal definitief onderdeel worden van de collectie van het Naturalis Biodiversity Centre. Vanochtend overleed de 12 meter lange walvis, nadat hij enkele dagen levend op de zandplaat had gelegen, waardoor de weg nu open is voor deskundigen van het Leidse museum. Morgen vindt er overleg plaats tussen Naturalis en Rijkswaterstaat over hoe het dier vervoerd zal worden, meldde het museum vandaag. Deskundigen van onder meer het Naturalis Biodiversity Centre zullen een sectie verrichten op het karkas van de bultrug, zodat zij meer kunnen ontdekken over de gezondheid van het dier. Deze werkzaamheden beginnen op zijn vroegst dinsdag. Het skelet zal gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Biologen kunnen aan de hand van de botten dingen te weten komen over onder andere evolutie, anatomie en variatie binnen de soort. Of het skelet daarna tentoongesteld zal worden voor het publiek, is nog niet bekend. Op korte termijn zal dit in ieder geval nog niet gebeuren.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×