Geef kunst met kerst cadeau

Kerstcadeautjes die net wat anders zijn, in een speciaal ontworpen verpakking. Dat is de insteek van MIXED UP, een collectief van Leidse kunstenaars. In hun zogenaamde pop-up store op de kerstmarkt worden originele en betaalbare producten verkocht, speciaal vervaardigd voor MIXED UP en in een beperkte oplage. Vernieuwende kerstornamenten, jassen voor wijnflessen en diverse prints. Zaterdag 22 december treedt de pop-rockgroep The Rudolfs om 15.00 uur op bij de pop-up store met een akoestische kerstuitvoering van hun repertoire. De kerstmarkt wordt van 19 tot en met 23 december gehouden op de Beestenmarkt in Leiden.

Met de kerstgedachte in zijn achterhoofd ontwierp tattoo-artiest Ruud Wielinga drie uit hout gesneden kerstornamenten voor in de boom. Zijn ontwerpen zijn verrassende en stoere vervangers voor de standaard kerstbal. Net als de diamantvormige kerstornamenten van interieurontwerpster Nadin Vasovia die de boom op bijzondere wijze laten stralen, maar ook mooi zijn als decoratie in de huiskamer. Naast de ornamenten heeft zij een lamp in de verkoop die zowel als hanglamp als tafellamp is te gebruiken. Else Krijgsman haakte voor haar label Liefs Else jasjes voor wijnflessen. Kunstschilder Daniel Martin biedt twee fine art prints met passe-partouts aan in oplages van 50 stuks. Zijn schilderijen geven een mysterieus beeld van de hectiek van het hedendaagse leven. Ook Timit, pseudoniem voor Tim Juffermans, stelt twee artprints (beide in oplage van 70 stuks) en een tekening beschikbaar voor de pop-up store. Waaronder een visualisatie van een vogel die hij wel gehoord maar niet gezien heeft en een pin-up. Loes van Dorp heeft twee geïllustreerde borden gemaakt die aan de muur kunnen hangen of op tafel gezet.

MIXED UPis een laagdrempelige pop-up store, ontstaan vanuit een initiatief van Leidse kunstenaars en kleine ondernemers, waar verschillende kunstvormen gemixt worden op een tijdelijke locatie. Diverse Leidse kunstenaars werken voor dit project samen om te laten zien wat zij in huis hebben en om hun werk toegankelijker te maken. MIXED UP wordt gesteund door CentrumManagement Leiden, Cultuurfonds Leiden en poppodium LVC. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×