Buurtbewoners uit de Haverstraat maakten met kunstenaar Ben van Kempen maskers. (Foto: PR)

Kersttocht door Leiden

Vrijdag 21 december is het midwinter, een mooie avond om een kersttocht te organiseren. Fields of Wonder biedt een winterse expeditie langs kunstzinnige kerstbomen en vergezichten. Iedereen is van harte welkom om vrijdagavond mee te lopen, maar reserveer tijdig een kaartje via info@fieldsofwonder.nl. De wandeling begint om 20.30 uur bij de Kaasmarktschool in de Koppenhinksteeg. Tijdens de kunstzinnige kerstbomentocht zetten Leidse particulieren, bedrijven, scholen en culturele instellingen hun deuren open. Op een tiental plekken in de stad zijn verrassende vergezichten te bewonderen, ontworpen door kunstenaars, vormgevers en buurtbewoners. De kersttocht is het sluitstuk van het jubileumjaar van Fields of Wonder dat dit jaar tien jaar bestaat.

Door heel Leiden werken inwoners samen met kunstenaars om hun licht te laten schijnen op dit feest. Buurtbewoners uit de Haverstraat hebben met kunstenaar Ben van Kempen maskers gemaakt. Wijkvereniging Tussen de Rijnen werkt samen met fotograaf Pim Rusch die het thema VERGEZICHTEN een persoonlijk gezicht geeft. Resi van de Ploeg heeft samen met haar buurtbewoners uit de Gerestraat ‘de sterren’ als onderwerp gekozen.
Zo bieden inwoners en instellingen van Leiden elkaar een bijzondere gelegenheid om van kunst te genieten en elkaar te ontmoeten. De kunstzinnige bomen en vergezichten zullen als leidraad dienen tijdens een sprookjesachtige avondwandeling door het centrum van Leiden. Het wordt een tocht met warme onderbrekingen en ontmoetingen. De tocht kan zelfstandig gelopen worden, of onder leiding van onze gids. Een kaart met locaties kunt u deze week downloaden van de website: www.fieldsofwonder.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×