Leiden komt zes miljoen tekort voor aanpak wateroverlast Oude Kooi

De aanpak van de wateroverlast in de Oude Kooi laat opnieuw langer op zich wachten. De plannen zijn klaar, helemaal doorgerekend en nu blijkt dat er een tekort is van zes miljoen euro. Alvast de ergste overlast aanpakken kan niet, vertelde wethouder Van Woensel vanmiddag na afloop van de collegevergadering. “Uit onderzoek blijkt dat er alleen een integrale aanpak mogelijk is.”

Wethouder Van Woensel over de wateroverlast in de Oude Kooi. De plannen zijn er nu, het geld nog steeds niet.

Het college hoopt nog wel een bedrag van circa drie miljoen uit meevallers en andere opbrengsten te kunnen financieren, maar ook dan moet de gemeente volgend jaar dus op zoek naar minimaal zo’n zelfde bedrag om de problemen voor eens en voor altijd op te lossen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×