Het eerste exemplaar werd gisteravond uitgereikt aan directeur Martijn Bulthuis van Leiden Marketing. (Foto's: Emile van Aelst).

Tweede editie Leidse Stijl gepresenteerd

De tweede editie van ‘Leidse Stijl’ – de jaarkrant voor cultuur, kunst, economie en wetenschap in Leiden – is een feit. Bij Nieuwe Energie kwamen medewerkers, geïnterviewden en andere genodigden gisteravond massaal op de lancering van de tweede jaarkrant af. Inleidingen van bestuurslid Jaap de Jong en hoofdredacteuren Eric Went en Esther Barfoot gaven een beeld van de hoeveelheid werk die erin gestoken is. Ook vertelden ze over de passie voor de stad Leiden die er uit het blad spreekt.

Een van de stukken die in de krant staat, is ‘Ode aan Leiden’, gebaseerd op uitspraken van Leidse ondernemers en hun verbondenheid met de stad. Rapper Rivelino ‘Black Rockstar’ Rigters maakte er een rap van en hij bracht die ten gehore op het podium van de Nieuwe Energie. Het publiek zong enthousiast mee met het refrein. Huub de Vriend, een van de componisten die in de jaarkrant aan het woord komt, componeerde muziek bij Leidse muurgedichten. Drie daarvan speelde hij samen met zangeres Carolien Devilee, onder andere bekend van het jaarlijkse Pancrasconcert.

Met het aanwezige publiek werd de Grote Leidse Stijlquiz gespeeld, onder de bezielende leiding van quizmaster Jan Dobbe. De quiz leverde een jonge winnaar op. Zijn prijs was de onthulling van de cover van Leidse Stijl #2. Na een inspirerende lezing van professor Jos van den Broek en illustrator Loek Weijts, ontving Martijn Bulthuis, directeur van Leiden Marketing, het eerste exemplaar van de jaarkrant die daarna aan alle genodigden en medewerkers werd uitgedeeld. De feestmuziek was in handen van dj Hans van der Maas.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×