Om duidelijk aan te geven waar het vuurwerkverbod geldt, heeft de gemeente Leiden een winkelposter gemaakt waarop een verbodsbord met de tekst 'Hier nooit vuurwerk afsteken' staat. De poster wordt dit jaar opgehangen in de winkels op het Kooiplein. Ook wordt een flyer huis aan huis in het gebied rond het Kooiplein verspreid.

Vuurwerk verboden bij winkelcentra

Vanmiddag gaf burgemeester Lenferink bij drogisterij Etos op het Kooiplein het startsein van een campagne die mensen er op moet wijzen dat het in Leiden verboden is om vuurwerk af te steken op plekken waar dat voor schade of overlast kan zorgen. Het verbod staat al langer in de algemene plaatselijke verordening, maar dit jaar wil de gemeente het ook actief gaan handhaven. Op overtreding staat zelfs een gevangenisstraf van maximaal twee weken.

Burgemeester Lenferink over de strengere aanpak van het afsteken van vuurwerk op plekken waar dat niet is toegestaan.

Het verbod op het afsteken van vuurwerk geldt voor bijvoorbeeld winkelcentra, portieken en plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ook is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken als er schade kan ontstaan aan goederen of gebouwen en ook mogen dieren er geen last van hebben. Lenferink denkt het verbod daarom volgend jaar uit te breiden naar parken in de stad.

Advertentie

Leiden Vuurwerkverbod


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×