Science Café in teken van Marsrover

Het Sciendce Café Leiden staat op dinsdag 8 januari in het teken van Curiosity, of wel de Marsrover. Dr. Inge Loes ten Kate is werkzaam bij de afdeling Aardwetenschappen van de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Daarvoor heeft zij onder andere bij de NASA gewerkt aan het ontwikkelen van apparatuur voor materiaalanalyse bij ruimtemissies. Ze zal kort uitleggen welke instrumenten de Curiosity Rover aan boord heeft en een overzicht van de doelen van de missie geven. Ook zal ze vertellen over de bevindingen van de Curiosity, die al enige tijd rondrijdt in de Gale Krater op Mars en daar allerlei metingen doet. De muziek wordt verzorgd door Rob van Leersum, een 55-jarige fingerstyle gitarist en singer-songwriter, die tegenwoordig voornamelijk speelt op de 12-snarige akoestische gitaar. De avond vindt plaats bij Scheltema en begint om 19.45 uur met muziek. De lezing start om 20.00 uur. Deelname is gratis. Meer informatie staat op www.sciencecafeleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×