De winkeliersvereniging van De Luifelbaan uit via Twitter hun onvrede over het vele afval dat blijft liggen in het weekend (afbeelding: Twitter.com/Luifelbaan)

Luifelbaan wil ook op zondag schone straten

De winkeliersvereniging van De Luifelbaan is verontwaardigd over het vele zwerfafval dat te vaak in het weekend blijft liggen in de winkelstraten. Nu in 2013 winkels vaker open zullen zijn op zondagen zijn schone straten in het weekend minstens zo belangrijk als doordeweeks. Momenteel wordt alleen het centrum schoongemaakt door de gemeente in het weekend, de buitenwijken worden niet gedaan. Voor de Luifelbaan, een winkelcentrum buiten de singels is er geen veegwagen en geen geld.

In Nieuws071 sprak Bas de Wit van de winkeliersvereniging over schone straten op zondag.

Bas de Wit namens de winkeliersvereniging: “We hebben veel contact met de gemeente hierover, we zijn al maanden in gesprek met de gemeente om het winkelcentrum ook in het weekend er netjes uit te laten zien, maar tevergeefs.” Via Twitter lukte het de Luifelbaan wel om de vieze straten onder de aandacht te brengen, wat onder andere leidde tot een uitnodiging van centrummanager Erwin Roodhart. Roodhart nodigt de winkeliersvereniging uit tot een gesprek, zo zouden winkelcentra uit ‘buitenwijken’ wat kunnen leren van de dingen die in het centrum gedaan worden. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×