Leiden gooit hoge ogen op WK debatteren

De Universiteit Leiden heeft opnieuw indruk gemaakt bij bij het wereldkampioenschap debatteren voor universiteiten. Tijdens het World Universities Debating Championship (WUDC), dat afgelopen week werd georganiseerd in Berlijn, behaalden twee Leidse duo’s de finale in de categorie ‘Engels als tweede taal’. De teams, Leiden A (Daan Welling en Karin Merckens) en Leiden C (Rogier Baart en Senna Maatoug) moesten in de finale uiteindelijk de winst laten aan een team uit Bangladesh. Op basis van de voorronden waren de Leidse teams favoriet voor de titel, maar helaas mocht dit in de finale niet baten. Rogier Baart, die Rechtsgeleerdheid studeert aan de Universiteit Leiden, werd wel uitgeroepen tot beste individuele spreker van de finale. Vorig jaar was de Universiteit Leiden ook al zeer succesvol bij het WK debatteren. Rogier Baart bereikte toe ook al de finale, samen met Ali al Khatib. 

De winst in de catogorie ‘Engels als eerste taal’ ging naar de universiteit van Melbourne, en bij ‘Engels als buitenlandse taal’ ging de universiteit van Porto met de eer strijken.

Tijdens het WK moesten de duo’s in verschillende ronden tegen elkaar debatteren over allerhande stellingen. Door loting werd bepaald welk team welke positie in moest nemen tegenover de stellingen, zodat men niet per se haar eigen mening zou verdedigen. Dit laatste is van belang omdat de winnaar bepaald wordt op basis van de kwaliteit van de argumenten. Volgend jaar wordt het WK debatteren weer georganiseerd, nu in Madras in India.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×