Docent Sebastiaan van der Lubben instrueert zijn studenten. De komende drie weken zullen de studenten in zes wijken 'hyperlokale journalistiek' bedrijven. (foto: Willem de Gelder)

Studenten bedrijven 'hyperlokale journalistiek' in Leidse wijken

Ongeveer dertig masterstudenten Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden zullen de komende drie wijken de stad binnenstebuiten keren. Onder de noemer ‘Multimediamaand’ zijn de studenten verdeeld over zes wijken: de Merenwijk, Professoren- en Burgemeesterswijk, Stevenshof, Leiden-Noord, het Centrum en het Bio Science Park. Over de wijken gaan ze stukken schrijven of audio- en videoproducties maken. Deze producties worden gepubliceerd op de pagina ‘Leidsche Buurten’ van het Leidsch Dagblad en op de website Leidenlokaal. Docent Sebastiaan van der Lubben, de coördinator van het project, denkt dat de studenten wel zullen aarden. Hij noemt het werk ‘hyperlokale journalistiek’ en rekent erop dat Leidenaren geen last zullen krijgen van zijn studenten. De Universiteit Leiden werkte al eerder nauw samen met het Leidsch Dagblad en met Sleutelstad. Tips over de wijken zijn welkom: via Twitter zijn de studenten te bereiken via Leidenlokaal.

Willem de Gelder sprak met docent Sebastiaan van der Lubben en enkele studenten over hun verwachtingen van de Multimediamaand.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×