Toetanchamon, foto: PR.

‘Schoeisel in het Oude Egypte’ in Oude UB

Op donderdag 17 januari wordt in de Oude UB van de Universiteit Leiden een interessante tentoonstelling geopend. Er zijn schoenen te zien, die door de eeuwen heen werden gedragen in het Oude Egypte. Sandalen en schoenen van soldaat tot koning en van boer tot priester, waaronder een van de schoenen van farao Toetanchamon. De technologische, praktische, symbolische en religieuze aspecten van het schoeisel worden belicht in de tentoonstelling, die is samengesteld door André Veldmeijer, adjunct-directeur van het Nederlands-Vlaams Instituut in Caïro. Belangstellenden kunnen dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur terecht in de ontvangsthal van de Oude UB, rapenburg 70. De tentoonstelling loopt tot 15 mei.

Publicaties over dit onderwerp van Veldmeijer zijn te vinden op www.sidestone.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×