PvdA: Belasting omhoog voor financiering waterproblematiek Kooi

De plannen om eingelijk korte metten te maken met de aanhoudende wateroverlast in De Kooi liggen klaar, maar het geld nog niet. Al jaren breekt de Leidse politiek zich het hoofd over een oplossing van de problemen met de afwatering in de Kooi en dat lijkt nu gelukt. In de plannen wordt voorzien in een omleiding in de riolering, zodat (regen)water uit de omliggende wijken niet meer de Kooi in kan stromen. Ook komen er bij de lage woningen lokale ondergrondse waterbergingen, komt er een vijver in het Kooipark en wordt onderzocht of er gewerkt kan worden met waterpleinen. Dat zijn verdiept aangelegde speelpleinen die bij zware regenval dienst kunnen doen als waterberging.

PvdA-raadslid Marion van Dongen over het voorstel van haar fractie om het college te dwingen voor 1 april aanstaande het geld bij de plannen te vinden.

Grootste probleem voor de uitvoering van de plannen is nu het geld. Wethouder De Wit komt nog circa zes miljoen tekort en binnen het college krijgt hij het tot nu toe niet voor elkaar om dat geld elders te vinden. Het heeft de PvdA-fractie nu lang genoeg geduurd en dus diende raadslid Marion van Dongen gisteren een voorstel in om de rioolbelasting in heel Leiden te verhogen, om zo de plannen gefinancierd te krijgen. Als de gemeenteraad dat voorstel steunt, moet het college het geld wel beschikbaar stellen. Via die voorgestelde verhoging van de rioolbelasting, of toch uit een ander potje. Dat maakt de PvdA niet uit.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×