Smitsloo: "Uitbreiding Heerema megalomaan"

Is de nieuwbouw die Heerema Marine Contractors aan de Vondellaan wil realiseren alleen mega of ook megalomaan. Dat laatste is het geval, dat vindt althans projectontwikkelaar Menno Smitsloo. Hij was gisteren een van de insprekers bij de raadscommissie Ruimte en Regio die zich binnenkort over de bouwplannen moet buigen. Volgens Smitsloo is het pand dat Heerema laat bouwen veel te groot. “Pas in 2035 heeft het bedrijf alle vierkante meters ook echt nodig. En je begrijpt wat er in de tussentijd gebeurt. Al die overtollige meters kantoorruimte komen op de markt.”

Volgens Menno Smitsloo zijn de plannen van Heerema megalomaan.

Bouwwethouder Van Woensel heeft geen enkel probleem met de uitbreidingsplannen van Heerema. Hij is zelfs dolblij dat deze voor de stad belangrijke werkgever voor Leiden behouden blijft. “Het bedrijf groeit tegen de klippen op”, dat is fantastisch voor de stad.” Dat mensen als Smitsloo niet blij zijn bedrijf Van Woensel wel: “Die hebben andere belangen omdat ze zelf ook kantorruimte in de stationomgeving verhuren”. Datzelfde geldt volgens Van Woensel voor het bedrijf Leithon dat soortgelijke kritiek heeft als Smitsloo: “dat is de huidige verhuurder van Heerema. Die zien hun huurder natuurlijk niet graag vertrekken”.

Wethouder Van Woensel is juist blij met de plannen van Heerema.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×