v.l.n.r. Annemarije van Rossum, Teun de Reede en Kelly van Harskamp.

Van Harskamp en Van Rossum naar World Cup Series 7-a-side rugby

Woensdag vertrekken de Sassenheimse rugbyprofs Kelly van Harskamp en Annemarije naar Houston (Texas) om deel te nemen aan de World Cup Series Rugby 7-a-side. In Sport071, het sportprogramma van Sleutelstad vertelden zij: ‘Begin februari treffen de sterkste landen van de wereld elkaar daar en het zal weer een mooi meetmoment worden voor de nationale ploeg om te kijken of er in de laatste maanden weer progressie is gemaakt.  Ook de concurrentie zit niet stil en dat komt met name omdat de sport op het programma staat tijdens de Olympische Spelen van 2016’.  The ex-Bassets speelsters zullen het verre van gemakkelijk krijgen in een poule met o.a. Engeland, Nieuw Zeeland en Trinidad& Tobago. Maar de jonge maar inmiddels ervaren Van Harskamp (door insiders gezien als een absolute wereldtopper) en Van Rossum zijn vol vertrouwen op een goede afloop en gaan ervan uit dat zij in 2016 van de partij zijn in Rio de Janeiro. Sterker nog, ze hebben de vaste overtuiging dat Nederland een kanshebber is voor een medaille. De weg is nog lang maar beiden zijn stapelgek van het spelletje en willen er in Brazilie bij zijn. Van Harskamp: ‘Kijk maar uit als je op rugby gaat. Voor je het weet raak je er helemaal verliefd op!’

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×