Foto: PR.

Lenferink ontvangt eerste postzegelvelletje Gerrit Dou

Op 27 januari, de Postzegeltotaaldag, zal burgemeester Lenferink het eerste postzegelvelletje van Gerrit (Gerard) Dou in ontvangst nemen. Jaarlijks wordt een Leidse beroemdheid of gebeurtenis afgebeeld op een postzegel door de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars en dit jaar is deze beroemde Leidse fijnschilder aan de beurt. Dou – 1613-1675 – ging op zijn 14e jaar in de leer bij Rembrandt en vestigde zich in 1632 als zelfstandig schilder. Hij werd al snel bekend door zijn taferelen uit het dagelijkse leven. Na de feestelijke uitreiking, die plaatsvindt om 11.00 uur in het verenigingsgebouw van K&G, aan de J.C. de Rijpstraat, zijn de zegels voor iedereen verkrijgbaar. Meer info: www.lvpv.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×