Gemeente zegt contract op met 123 Schoonhuis

SP-wethouder Roos van Gelderen heeft vandaag drie brieven op de post gedaan in relatie tot de problemen met het bedrijf Thuiszorg 123 Schoonhuis dat in Leiden aan enkele honderden huishoudens hulp in de huishouding bood. Vorige week vrijdag kregen de 80 personeelsleden van de eigenaar te horen dat de stekker uit het bedrijf getrokken zou worden en dat ze niet meer aan het werk hoefden. Gisteravond kwamen zes van die thuishulpen naar het stadhuis waar de raadscommissie Onderwijs en Samenleving de problemen met de wethouder besprak. Ze hoopten op hulp van de gemeente. Het personeel zit al twee maanden zonder salaris.

Wethouder van Gelderen over de problemen met 123 Schoonhuis. Vanaf maandag opent de gemeente een speciaal nummer voor gedupeerden. Die kunnen dan informatie krijgen bij het WMO-loket van de gemeente.

Geld heeft wethouder Van Gelderen niet voor de gedupeerde personeelsleden van 123 Schoonhuis. Wel roept ze vandaag per brief andere aanbieders van thuishulp op om de clienten over te nemen, inclusief personeel. In een tweede brief informeert de wethouder de cliënten van het wankelende thuishulpbedrijf. “Schandalig dat het bedrijf zelf geen contact heeft opgenomen met hun cliënten”, zo vindt Roos van Gelderen. In een derde brief is vandaag het contract dat de gemeente met 123 Schoonhuis heeft opgezegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×