Leiden stopt met 'Fiets fout'

Fietsen die bij het station buiten de rekken worden gestald, worden niet langer door de gemeente verwijderd. De gemeente stopt met het zogenaamde ‘fiets fout = fiets weg’.

Alleen weesfietsen, fietswrakken en fietsen die hinderlijk of gevaarlijk zijn neergezet, worden nog meegenomen. Dat zei wethouder Van Woensel gisteren in antwoord op een plan van GroenLinks in Leiden. Die partij wilde lijnen trekken om de fietsenrekken. Wie in zo’n vak stond, zou dan geen problemen meer krijgen met de handhavers van de gemeente.

Wethouder Van Woensel geeft fietsparkeerders bij het station vanaf volgende week meer ruimte. Fietsen mogen dan ook weer naast de rekken staan, zonder dat de gemeente ze weghaalt. “Misschien minder fraai, maar wel zo practisch”, aldus de wethouder.

Die vakken komen er niet. “We gaan geen lijnen op straat trekken”, zei wethouder van Woensel. Wel ziet ook hij in dat het huidige systeem niet ideaal is. Het helpt niet en levert veel ergernissen op. Bovendien maken veel mensen bezwaar als hun fiets is weggehaald en dat kost ambtelijke capaciteit.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×