De 27 bomen die De Wit extra wil planten heeft ook hij in een boekje gezet. Dat werd afgelopen donderdag overhandigd aan duo-raadslid Joost Hartlief van GroenLinks. (Foto: Chris de Waard).

Bomenplan GroenLinks resulteert in 27 nieuwe bomen

GroenLinks in Leiden maakte de afgelopen periode een inventarisatie van 40 plekken in de stad waar volgens die partij extra bomen gepland kunnen worden. In totaal zou dat zo’n 250 extra bomen op moeten leveren. Niet aan de rand van de stad langs de snelweg, maar echt in de stad zelf. Het boekje dat GroenLinks ervan maakte, ging enige tijd geleden naar milieu-wethouder Frank de Wit (D66) die ermee aan de slag ging. De uitkomst: er kunnen 27 bomen daadwerkelijk bij worden geplant.

Audiofragment: Chris de Waard was bij de overhandiging en sprak met De Wit en Hartlief.

Op veel van de plekken die GroenLinks had gevonden is het planten van bomen volgens De Wit niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat er kabels in de grond zitten. Op plekken langs het water had het Hoogheemraadschap soms bezwaar. Duo-raadslid Joost Hartlief van GroenLinks kondigde aan te blijven zoeken naar nieuwe plekken voor extra bomen in de stad.

Ter vergelijk: alleen al in de eerste week van 2013 verleende de gemeente ook kapvergunningen voor 27 bomen in Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×