Arriva staat open voor tweetalig omroepsysteem in busvervoer Leiden

De vervoersorganisatie Arriva heeft haar steun uitgesproken voor een tweetalig omroepsysteem in haar bussen in de regio Leiden-Haaglanden. Dit betekent echter niet dat dit idee meteen wordt doorgevoerd. “Het mogelijk maken van een tweetalig omroepsysteem doen we uiteraard in goed overleg met onze opdrachtgever, de provincie Zuid-Holland, en de reizigersorganisaties”, liet een woordvoerder van Arriva weten.

Hiermee komt de organisatie tegemoet aan een wens van de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66. “Een internationaal bedrijf als Arriva zou een internationale aanpak moeten hanteren in een regio die ook een zodanig karakter heeft”, aldus Charlotte de Roon, voorzitter van de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden en omstreken.

 

De Jonge Democraten zien de regio als een kennisregio met buitenlandse bedrijven, ambassades, scholen en universiteiten. Dit internationale karakter is volgens de jongerenorganisatie van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van de regio. Wat dat betreft is er volgens de Jonge Democraten een rol weggelegd voor Arriva, dat het omroepsysteem toegankelijk moet maken voor expats die dikwijls geen Nederlands spreken.

 

Arriva is sinds 9 december 2012 de nieuwe busvervoerder in de regio. Het bedrijf beleefde een slechte start in Leiden, in de eerste week kwamen bussen te laat of helemaal niet. Ook was het door het ontbreken van lijnnummers vaak onduidelijk waar de bus precies heen ging.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×