Wassenaar: Ontraden quickscan RijnlandRoute wethouder Strijk ‘onverstandig’

Unaniem wilde de gemeenteraad van Wassenaar een quickscan naar een tunnel voor de RijnlandRoute onder Leiden door. In een brief aan de provincie vraagt de raad dit alternatief te bestuderen. Ook Leiden moest, om de brief gewicht te geven, deze ondertekenen. Net als Voorschoten. Maar wethouder Strijk ontraadde het Wassenaarse verzoek gisteren. Het zou de onderhandelingspositie van Leiden schaden. ‘Onverstandig’, reageert de Wassenaarse fractievoorzitter van GroenLinks, Antoon Claassen. Ook Leiden heeft volgens hem belang bij een tunnel. ‘Zeker bij de Stevenshof, waar ze straks de route in een bak krijgen.’ Hij heeft al contact met inwonersorganisaties in de Leidse wijk. Claassen stuurt de brief toch, ook zonder Leidse handtekening, Hij verwacht dat wethouder Strijk nog voor ‘ onderhandelingen vatbaar is’, zeker omdat alternatieven voor de route in het verkiezingsprogramma van de Leidse D66 staan.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×