In het jaar 2000 vierde Koningin Beatrix Koninginnedag in Leiden en Katwijk. (Archieffoto: Chris de Waard).

Koningin Beatrix doet afstand van de troon

“Het wordt tijd dat het koningschap wordt overgedragen aan een nieuwe generatie. Het is dan ook niet dat het koningschap te zwaar wordt.” Koningin Beatrix zei dat zojuist in een toespraak, waarin zij bekendmaakte uit haar ambt terug te treden. Ze bedankte het Nederlands volk voor de vele mooie jaren, waarin ze koningin mocht zijn. Op 30 april worden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ingehuldigd in Amsterdam.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×