Sinterklaas blijft ook in de toekomst welkom op de Beestenmarkt. Evenals de 3 oktoberkermis. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Herinrichting Beestenmarkt: Rondvaartboten wijken voor terrassen

De Beestenmarkt en de Turfmarkt worden de komende drie jaar omgetoverd tot gezellig terrassenplein. Het college van B en W trekt er tot en met 2014 zo’n 850.000 euro voor uit. Ook het water tussen de Beesten- en de Turfmarkt wordt in de plannen meegenomen. Dat moet openbaar terrein worden voor iedereen. De watergebonden bedrijven die er nu zitten – de Bloemenboot, Rederij Rembrandt en Rederij Bootjes en Broodjes – moeten plaatsmaken voor toeristen en Leidenaren die er vrij spel krijgen. De gemeente onderzoekt de juridische gevolgen en de kosten van het verplaatsen van de bedrijven. Waar de bedrijven heen moeten is nog niet bekend.

Voor evenementen is op de Beestenmarkt in de plannen geen plek meer. Alleen de kermis op 3 oktober en de intocht van Sinterklaas blijven wel op de Beestenmarkt.

Bij de herinrichting wordt de Beestenmarkt op termijn (rond 2020) ook uitgebreid. De bussen zijn tegen die tijd verdwenen van de Steenstraat, waardoor die straat dan bij het plein wordt getrokken. De catwalk verdwijnt dan. Over de Turfmarkt rijden tegen die tijd in twee richtingen (H)OV-bussen. Al eerder komen er nieuwe bomen en steigers. De fietsen verdwijnen van het plein.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×