D66: Waarom handelt gemeente niet conform wet openbaarheid bestuur?

Burgemeester Lenferink noemde de conclusie van twee Leidenaren dat de gemeente geen idee heeft wat de effectiviteit van het cameratoezicht  op en rond het Stationsgebied is ‘flauwekul’ en die natuurlijk nergens op [sloeg]’. Volgens de burgemeester heeft de politie de cijfers, maar was het voor de Leidenaren simpeler geweest als ze het besluit om de camera’s op te hangen er bij hadden gepakt. ‘Daarin staat expliciet dat we pas eind 2013 evalueren.’ Eric Krijgsman (D66) heeft dat besluit inderdaad nog eens bestudeerd en concludeert dat er helemaal geen datum van evaluatie in staat. En dat de ‘cijfers’ bij politie of de Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding (NCTb) liggen, wist hij ook. ‘Maar waarom heeft de gemeente, conform de Wet openbaarheid van bestuur, het verzoek om deze cijfers dan niet doorgestuurd naar politie en NCTb?’, wil hij van de burgemeester weten. Krijgsman heeft vragen gesteld en verwacht binnen zes weken antwoord te krijgen over zowel de onderbouwing van het toezicht als de manier waarop de gemeente met het Wob-verzoek is omgegaan. 

Audiofragment: Eric Krijgsman (D66) over de Wet openbaarheid bestuur in verband met cameratoezicht

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×