Stuurgroep Economie071 moet voor zomer met visie komen

Economische activiteiten overschrijden vaak gemeentegrenzen en dan stuiten ondernemers op te veel onduidelijkheden die investeringen frustreren. Om deze frustraties weg te nemen, is de Stuurgroep Economie071 opgericht. Daarin overheden, ondernemers, onderwijsinstellingen en de Kamer van Koophandel. Bastiaan de Roo (Kamer van Koophandel Leiden) denkt dat de Stuurgroep een goede stap op weg is om gezamenlijk een visie te bepalen. Die gemeenschappelijkheid is er namelijk lang niet altijd geweest. ‘Het feit dat de gemeente de kritiek van ondernemers ter harte heeft genomen en samen met ondernemers een visie wil opstellen, is al winst.’ De Roo verwijst naar de onduidelijkheid rond de Rijn Gouwelijn; door de ondernemers in Leiden zo vurig gewenst. ‘De genomen besluiten rond de lijn en de Oostvlietpolder – zijn die nou genomen op basis van een economische visie?’ De Roo denkt van niet en hoopt met de Stuurgroep die visie nu wel te ontwikkelen. Voor de zomer moet de visie er al liggen. 

Audiofragment: Bastiaan de Roo over stuurgroep Economie071

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×