Gevraagd: winterkleding voor Syrische vluchtelingen

De Turkse en Marokkaanse moskeeën deden het een paar weken geleden al, nu coördineert het diaconaal centrum de Bakkerij ook een inzamelactie van kleding voor Syrische vluchtelingen. Tot woensdag 6 februari kan iedereen in het kader van ClothesDropSyria winterkleding voor volwassenen en kinderen, schoeisel en warme dekens komen brengen bij een van de vier inzamelpunten (zie kaart). 

Audiofragment: Ton Snepvangers van diaconaal centrum De Bakkerij over de kledingactie voor Syrië.

Momenteel zijn ruim 1,5 miljoen Syriërs gevlucht voor de burgeroorlog in hun land. Ze zijn in Turkije, Jordanië of in het noorden van Syrië in kampen ondergebracht. De winter is ingevallen en de vluchtelingen hebben nauwelijks middelen om zich tegen de kou te kleden. Daarom is de actie ClothesDropSyria gestart. De kleding gaat volgende week al op transport richting Syrië. 


<small>Kledinginzamelpunten ClothesDropSyria weergeven op een grotere kaart</small>

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×