Chris de Waard in gesprek met clustermanager Ilze van Veldhuizen. (Foto: Diaconessenhuis Leiden).

Diaconessenhuis stopt met vrije bezoektijden

Het leek zo’n mooi plan. Geen vaste bezoektijden meer voor de patiënten van het Diaconessenhuis in Leiden, maar doorlopend de mogelijkheid voor familie en vrienden om langs te komen. Toch stopt het ziekenhuis met de proef die in april 2012 van start ging. Patiënten hebben teveel last van elkaars bezoek.

Audiofragment: Ilse van Veldhuizen van het Diaconessenhuis vertelt over de proef met de bezoektijden en legt uit waarom het ziekenhuis er weer mee stopt.

Clustermanager Ilse van Veldhuizen: “We hebben niet voor iedereen een eenpersoonskamer. Het kan dus zijn dan verschillende patienten op een zaal achter elkaar bezoek krijgen. Dat zorgt voor teveel onrust en kan het herstel van de patiënten zelfs tegenwerken”.

Vanaf aanstaande maandag gelden er voor de meeste afdelingen weer vaste tijden. Die zijn wel iets ruimer dan voor de proef. ’s Middags is bezoek welkom van 15.00 uur tot 16.00 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 20.00 uur. Op sommige afdelingen gelden afwijkende tijden. Een overzicht staat op de website van het ziekenhuis.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×