GroenLinks en D66 boos over gebrek aan overleg rond Beestenmarktplannen

De Beestenmarkt en Turfmarkt worden de komende jaren van gevel tot gevel getransformeerd tot gezellig terrassenplein. Dat plan van de gemeente bestaat al langer en kwam voor niemand als een verrassing. Nieuw is echter dat in de plannen nu rekening wordt gehouden met het verplaatsen van de ‘watergebonden’ bedrijven rond het plein. De betrokken bedrijven zijn woedend dat ze het nieuws op Sleutelstad moesten lezen en dat de gemeente er tijdens eerder overleg met geen woord over heeft gesproken.

Audiofragment: D66-raadslid Aad van der Luit wil dat het college zo snel mogelijk om tafel gaat met Beestenmarkt-ondernemers en evenementen-organisatoren.

Inmiddels heeft GroenLinks de kwestie afgelopen donderdag aan de orde gesteld in de gemeenteraadscommissie en stelde D66 een serie schriftelijke vragen aan het college. Volgens wethouder Van Woensel is er wel degelijk overleg geweest met de ondernemers, maar daarin blijkt het verplaatsen van ondernemingen niet te zijn besproken. De gemeente vindt het niet netjes om dat met iedereen tegelijk te doen en wil de komende tijd individuele gepsrekken voeren met de rondvaartondernemers en de drijvende bloemenwinkel.

Ook evenementenorganisatoren tonen zich onaangenaam verrast. Ook zij zeggen op geen enkele manier door de gemeente bij de plannen te zijn betrokken. Zo moet Hutspop op zoek naar een nieuwe plek en is er op de Beestenmarkt in de collegeplannen ook geen ruimte meer voor de kermis tijdens de Lakenfeesten. Ook de start van de Peurbakkentocht komt niet voor in het korte lijstje van evenementen die nog wel mogen. Dat zijn er namelijk slechts twee: de sintintocht en de 3 oktoberkermis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×